• nl
  • en
  • nl
  • en

Lisianthus in style

Ondernemers

Adriana & Alwin Pippel zijn de enthousiaste ondernemers achter het bedrijf L.I.S.. Na enkele jaren actief te zijn geweest in zomerbloemen en pluischrysanten, hebben zij nu een modern nieuw bedrijf opgestart, van 30.000 m2 in Zuilichem. Hier wordt met de modernste productiemiddelen en uitgekiend teeltplan, het hele jaar de hoogste kwaliteit Lisianthus geproduceerd. Hiermee richten zij zich op de vakhandel op de Europese markt. Samen met persoonlijk verkoper Leon Kuijt, willen ze graag een goede relatie met hun afnemers aangaan!

Lisianthus in style

Geschiedenis

“Ambitieus”, dat is hoe de ondernemers van L.I.S. in één woord zijn te omschrijven. Deze ambitie heeft eigenaar Alwin Pippel van jongs af aan gehad. In 2006 is hij met zijn eigen bedrijf gestart in de teelt van Pluischrysanten. Wat begon met een stuk land van 1 hectare, werd al snel uitgebreid naar 5 hectare.In 2011 werd het tijd voor de eerste eigen kas. De vier hectare glas in Zaltbommel, bood plaats aan de seizoensproducten: Violieren, Campanula’s, Ranonkels, Pluischrysanten en Brassica. Maar ook buiten vond uitbreiding plaats met 2 hectare in Pluischrysanten.

In 2013 kwam er een tweede kas in Gameren bij en heeft Adriana Pippel zich als ondernemer bij het bedrijf gevoegd. Met een totaal areaal van 6 hectare onder glas, werd het punt bereikt om de buitenlocaties af te stoten. Inmiddels is de derde kas een feit. Vanaf november 2014 is de nieuwe locatie in Zuilichem aangekocht, waar Lisianthus worden geproduceerd.
L.I.S. is geboren.

alwin-pippel

Alwin Pippel

Alwin Pippel is één van de gedreven ondernemers van L.I.S.. Opgegroeid op het tuinbouwbedrijf van zijn ouders, kon hij niet wachten wanneer hij zijn eigen teelt mocht beginnen. Lisianthus is dan ook zeker niet zijn eerste teelt!

Vanaf 2006 is hij al met volle overgave actief als ondernemer in de sierteeltsector. Typerend Alwin? Gaan voor de top, met de toekomst in het vizier!

Adriana Pippel

Achter iedere succesvolle man staat een sterke vrouw. Adriana Pippel heeft in december 2012 haar baan in het speciaal onderwijs opgegeven om samen met haar man, zich volledig te richten op het eigen bedrijf.

Ze heeft de leiding voor de bedrijfslocatie Zaltbommel en zorgt ervoor dat de administratie, van het gehele bedrijf, piekfijn in orde is.

adriana-pippel
leon-kruijt

Leon Kuÿt

De verkoop van L.I.S. wordt verzorgd door Leon Kuijt, van jongs af aan werkzaam in de bloemen waarvan de laatste jaren als verkoper voor kwekers.

“Lisianthus is een fantastisch product dat zich steeds verder ontwikkeld. L.I.S. staat voor hoge kwaliteit gericht op de groothandel en daar ondersteun ik ze graag in!”